בהמשך לפטריה

דיון מתוך פורום  תוספי תזונה

05/09/2011 | 13:47 | מאת: ענת

שמתי לב שבסוף לקחתי ויטמין B במקום שמן אורגנו והתבלבלתי...אז הצבע הצהוב של השתן מובן... היום אני מרגישה על הפנים...אני לא מסוגלת לעשות פיפי...זה לא הגיוני...אין לי גירודים בכלל , ממש בקושי....אבל היום השתן נהיה גרוע! אני כמעט בטוחה שבנוסף יש לי דלקת בשתן כי זה רצון כל הזמן ללכת לשירותים! הייתה לי כבר פעם דלקת בשתן וזו הרגשה מאוד לא נעימה! אני כבר מתייאשת ללכת לרופאת משפחה שלי לבדוק שתן כי כל הזמן היא בודקת ואומרת שאין לי דלקת והיא בודקת עם הסטיק הזה לפי העין! גם שלחו את השתן שלי לתרבית...ואין חיידק. אבל הייתי אצלה לפני שבועיים ויכול להיות התפתחה לי גם דלקת בגלל הפטרייה והכל! יכול להיות שאני מתבלבלת פשוט? ופטרייה ודלקת בשתן דומות ויכולות לבלבל. פשוט רק היום במיולד שורף לי לעשות פיפי אחרי שתאמול לקחתי את כל הויטמינים שקניתי תודה

06/09/2011 | 09:32 | מאת: זוהר סער

ענת שלום, וויטמיני B אכן צובעים את השתן בצהוב זרחני וזה תקין. מבחינת המינון אני מבינה כי את מעדיפה לקחת כמה שפחות אבל את גם מעוניינת ביעילות טיפולית. המלצתי לחודש הקרוב הינה המינונים הבאים: ביו פימייל * 2 לבליעה + 1 להחדרה נרתיקית כמוסות שמן אורגנו * 3 ליום, אחרי כל ארוחה (להרחיק מהביו פימייל כמה שניתן) B50 * 1 ליום אחרי ארוחה ויטמין D * 1 טיפה או כמוסה של 1000 יחב"ל לאחר תקופה של חודש (4-5 שבועות) ולפי מידת ההתקדמות ניתן יהיה להפחית את המינון של הביו פימייל והאורגנו. השאר להמשיך ולקחת רגיל. צריבה במתן שתן יכולה לנבוע מזיהום כלשהו של מערכת השתן אך גם יכולה ללמד על שלפוחית רגיזה (את חייבת להפחית מתח!). ישנה קרבה אנטומית של מערכת השתן והמין וזיהומים שונים יכולים להשפיע על שתי המערכות. מאחר וכך עליך לגשת בכל זאת לרופאה ולבדוק את השתן ולשלול התפתחות של זיהום שכן דורש טיפול תרופתי. ממליצה כי תבקשי גם בדיקות לסוכרת רק בשביל לשלול מצבים אחרים ברקע. אני חוזרת וממליצה שתפני במקביל לגורם נוסף היכול ללוות אותך בתהליך ההחלמה שלך. יותר מהכל את צריכה ליווי והפחתת מתח וחרדה. באתר האינטרנט של סולגאר תוכלי למצוא מאגר מטפלים אליהם את יכולה לפנות. כתובת האתר הינה: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=341. בינתיים: צריבה במתן שתן מחייבת שתייה מרובה, הקפידי לשתות 8-10 כוסות מים ליום. לייעוץ והדרכה בהתאמה אישית ניתן לפנות למחלקת ההדרכה והייעוץ שלנו בטלפון חינם: 1-800-350-333 , שעות פעילות: כל יום 08:30 עד 17:30 (למעט ימי שישי). בברכת בריאות שלמה, שירי מיטל יועצת תזונה ותוספי תזונה מחלקת הדרכה וייעוץ סולגאר-סופהרב http://www.solgar.co.il

מנהל פורום תוספי תזונה