אמנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

19/08/2006 | 15:07 | מאת: לירון

לגיסתי נולדה אתמול ילדה שכמעט כל פניה מכוסים בכתם אדום אדום. בהתחלה חשבו שזה כתם לחץ מהלידה אבל אח"כ אמר הרופא שזה כנראה אמנגיומה וזה ניתן להורדה בגיל שנתיים בלייזר. האם מישהו יכול לתת לנו פרטים לגבי זה ואם זה נכון, שניתן להוריד את זה בלייזר? אשמח לתשובות מהירות. אנחנו די לחוצים

23/08/2006 | 20:01 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

המנגיומה מולדת הינה שכיחה יחסית והינה צבר כלי דם פתולוגית על פני העור ולעיתים גם באברים פנימיים. אם אין הפרעה תיפקודית כמו חסימת נשימה ראיה וכו ממתינים וב 70% הנגע עובר נסיגה בעצמו. לעיתים מחליטים על טיפולים אקטיבים יותר כמו ליזר הזרקות ואחרים. עליכם להיות במעקב כרורג פלסטי.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית