נגישות
נגישות

התקשות קופסית בשתל סיליקון

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

04/04/2016 | 11:24 | מאת: אורית

שלום, עברתי ניתוח להחלפת שתלים ב2010 עקב חשד לקרע בשתל שמאל. הקפסולה בצד שמאל הוסרה גם היא בניתוח והשתלים הוחלפו באינספירה. באוגוסט האחרון הרגשתי התקשות משמעותית בצד שמאל. באולטראסונד היה נדמה לרופאה שהשתל אינו תקין ויש דליפה ולכן נשלחתי ל-MRI. ב-MRI נקבע שאין עדות לדלף כלשהו. השד עדיין קשה אך לא שינה צורה (לפי מה שאני מבינה באזור דרגה 2-3). האם בנסיבות אלו היית ממליץ בכל זאת להחליף עקב הסיכוי שאיני יודעת להעריכו שאכן יש דלף שגרם לכך? האם ה-MRI הוא בהכרח מדויק? אציין כי הנקתי במשך תקופה ממושכת לפני ההתקשות האמורה.

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ובדיקות ההדמיה תקינות, הייתי מנסה תרופה בשם סינגולר, בחלק מהמקרים, חל שיפור במצב הקופסית. לשם כך יש להיוועץ עם הרופא המטפל. ההתקשות לא קשורה בהכרח לדלף בשתל.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית