טיפול במקרופגים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

21/10/2012 | 12:53 | מאת: סיון

שלום אמא שלי בת 59, ללא בעיות סוכרת או לחץ דם בעבר ובהווה. מזה שנים רבות סובלת מבעיות כלי דם,ורידים,ופצעים כרוניים שאינם נרפאים ברגליים. עברה 3 פעמים ניתוחי השתלת עור ברגליים.(כף הרגל החיצונה),החזיק מעמד כשנה ונפל. טופלה בעבר גם בתא לחץ שלא עזר. בטיפול האחרון טופלה במשחה על בסיס דבש כחלק מאשפוז בבי"ח במחלקה כירורגיה פלסטית. כיום שוב מאושפזת עקב פצע גדול שאינו נירפא, והוצע לה כיום טיפול במקרופגים. אשמח לדעת מהו טיפול זה, במה הוא כרוך,איך נעשה, מה משך הטיפול וההחלמה עד סגירת הפצע,האם הוא יעיל, ובמיוחד האם יש תופעות לוואי . אשמח לתגובתך. תודה ויום טוב.

28/10/2012 | 11:35 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

המקרופגים הם תלקיקי דם מסדרת הכדוריות הלבנות ומשופעלים בתהליבי דלקת ומשנעים את ליכי רפוי הפצע. במקרים של פצעים כרוניים,עוד תוספת טפולית,היא שמוש המקרופגים שמוצו ממנת דם. כפי שידוע לי, קיימת מרפאה שעוסקת בכך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית