סוג השתל ומציאת סיליקון בבלוטות הלימפה משני הצדדים

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

20/07/2010 | 10:16 | מאת: סיגלית

עברתי ניתוח השתלת סיליקון בחזה בשנת 2008, כיום כבר מספר חודשים כאבים בשד הימני ובשמאלי. באולטרסאונד שערכתי בשנה שעברה הכל היה תקין, אתמול ערכתי אולטרסאונד נוסף, מאחר והכאבים נמשכו, והתגלה סיליקון בבלוטת הלימפה. האם זה מסוכן? מה עושים? לאחר בירור גיליתי גם שהשתלים שלי הינם מתוצרת PIP הצרפתית, אלו שהיתה איתם בעייה. האם הבעייה היתה אך ורק בשנים 2003 ולאחר מכן השתלים תוקנו אני עברתי את הניתוח ב2008. האם חל איסור מ2003 להשתמש בשתלים הללו? אני סובלת מכאבים מה עליי לעשות? עם הפלסטיקאי שלי לא ניתן ליצור קשר הוא לא בארץ. אשמח לקבל תשובות.

21/07/2010 | 10:47 | מאת: ד"ר יצחק מאייר

הייתי מחליף את השתלים,נבדק ע"י כירורג שד ,ובמידה ומאתרים בלוטות גדולות שניתן למששם,ממליץ על כריתתם.

21/07/2010 | 11:23 | מאת: סיגלית

תודה על תשובתך. הבנתי שבכל מצב כדאי להוציא את השתלים. אך לגבי הסיליקון בבלוטות הלימפה אם הם לא גדולות האם הם יעלמו במשך הזמן? האם זה אמור לכאוב? הצעת לי להוריד את השתלים בגלל הסוג שלהם?

17/08/2010 | 12:39 | מאת: רינת

הי סיגלית, גם אני ממש באותו מצב ואפילו קצת יותר מסובך אשמח אם תצרי איתי קשר במייל [email protected]

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית