צלקת ביד כתוצאה מחתך זכוכית

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

18/08/2020 | 18:25 | מאת: מאור מאור

שלום נחתכתי לפני שבועיים מזכוכית והיו לי 8 תפרים ביד. היום הורדתי תפרים וכנראה תהיה צלקת. מה ההמלצה לטשטש את הצלקת יש משחה או טיפול כלשהו?

הי מאור כל חתך שחודר את העור יגרום לצלקת. אבל כל אחד מחלים קצת אחרת ולחלק מהאנשים הצלקות שמתפתחות הן מאוד עדינות ואצל אחרים הן יותר בולטות. יש כמה דברים שניתן לעשות כדי להעלות את הסיכוי לצלקת פחות בולטת למראה. 1. יש לשמור על הפצע נקי ולהימנע ממתח או חבלה לאיזור הפציעה. לוקח כ 6 שבועות מה תפירה עד שהצלקת החדשה הופכת לחזקה והסיכוי לפתיחת הפצע מחדש פוחת משמעותית 2. יש להמנע מחשיפת הצלקת לשמש בשנה הראשונה - על כן כדאי למרוח קרם הגנה לפני כל חשיפה של הצלקת לשמש 3. ג׳ל סיליקון או יריעת סיליקון שיכסו את הצלקת יכולים לעזור במניעת צלקת בולטת - מינימום זמן הטיפול לאפקט כלשהו הוא בדרכ 3 חודשים 4. חשוב לזכור שהצלקת בשנה הראשונה אדומה יותר ובהמשךבדרכ היא תתבהר ותשתפר במראה שלה- במידה והצלקת איננה מחלימה בצורה תקינה והיא הופכת לנוקשה בולטת ומגרסת יש לפנות לכירורג פלסטי לטיפול שיעזור בהחמרת הצלקת בכל שלב בהשלמת הצלקת ניתן לפנות למרפאה העוסקת בטיפול בצלקות להערכה ולבירור על אופציות טיפול אפשריות לשיפור מראה הצלקת אם הצלקת מפריעה או איננה נראית טוב

ומגרסת = ומגרדת בהשלמת = בהחלמת תיקון איות אוטומטי .....

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית