פיברומה בגבה ילד בן 4

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

21/06/2018 | 22:14 | מאת: אנא

שלום. בן 4, בחודשיים האחרונים הופיעה מעים גולה בגבה שמגודל אפס כעת היא חצי ס״מ. בבדיקת us ככל הנראה פיברומה, אדמומיות חיצונית, לא רגיש למגע ולא וסקולרית. האם הוצאתה בהרדמה מקומית? האם מעיד על נטיה שישובו גידולים שכאלו?

22/06/2018 | 19:58 | מאת: דר רמון יצחק

ככל הנראה מדובר בציסטה מלידה שגדלה עכשיו. בגיל הזה אם רוצים להוציא אותה זה חייב להיות בהרדמה כללית, אך לא חייבים לעשות זאת כבר עכשיו וניתן לחכות עד לגיל בוגר ואז להסיר בהרדמה מקומית

22/06/2018 | 21:45 | מאת: אנא

תודה. אני מבינה. האם נטייתן של ציסטות מסוג זה ( בהנחה וזה מה שמדובר ) לגדול ביו רגע כביכול? הבחנתי בה במגע לפני כחודשיים כשהיתה בגודל ראש סיכה וכעת כאמור עברה את החצי ס״מ. הרושם הוא שדינה לגדול הלא כן? כמובן ששאלותיי באויר שכן לא בדקת וראית בעצמך.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית