תפר שנשאר בגוף ותפר כואב להוצאה

דיון מתוך פורום  כירורגיה פלסטית אסתטית

19/04/2017 | 08:03 | מאת: אור

שלום, עברתי ניתוח לפני חודשיים להסרת/כריתת חזה ובכך נשארו לי שתי צלקות, כל התפרים נמסו/יצאו חוץ משניים שהם בסוף הצלקת האחת והשנייה, תפר אחד יוצא מחוץ לעור וכואב להוצאה, הייתי אצל המנתח והוא לא יכל להוציא לי מרוב הכאבים.. והתפר השני בצלקת השנייה מרגישים אותו מתחת לעור אך לא רואים אותו מבחוץ, לאחרונה הוא התחיל להקרין כאבים קטנים אך כואבים.. אשמח לייעוץ בבקשה, מה אפשר לעשות? שני התפרים הללו אמנם קטנים אך מפריעים לי לחזור לשגרה היום יומית שלי.

20/06/2018 | 12:47 | מאת: דר רמון יצחק

בדרך כלל נעשה שימוש בתפרים נמסים ולכן כאשר הם יימסו לאחר כ 3 חודשים , הכאב ייעלם. במידה ונעשה שימוש בתפרים לא נמסים ויש כאב בהוצאתם, ניתן להזריק הרדמה מקומית לאזור התפר ואז להוציאו.

מנהל פורום כירורגיה פלסטית אסתטית