קשר מורה - תלמיד בכתה ד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/09/2016 | 00:13 | מאת: רונית

שלום רב, בני בכתה ד, שנה שניה עם אותה מחנכת וממש לא מחבב אותה. מתלונן רבות על יחס לא נעים כלפיו (כעס, הענשה וכו). המורה ואני ביחד רוצות לחזק את הקשר בינהם ולא כל כך יודעות איך לעשות זאת. מחפשת רעיון למשהו שיהיה אישי רק בינהם, רק שלהם, שירגיש קצת יותר נעים בשיעורים איתה ושרגשותיו יהיו טובים יותר.

רונית שלום רב, בנייה וחיזוק של קשר נעשה בדרך הדרגתית תוך בנייה של אמון הדדי. משהו חד פעמי לא יעשה את העבודה. מעריכה את המורה בעלת המוטיבציה לשיפור הקשר, דבר זה אינו מובן מאליו, למרות שכך צריך להיות. הדרך לחיזוק הקשר הוא במחוות הקטנות שהמורה תייצר מול בנך, למשל: מילה טוב, הודעת וואטסאפ אלייך על התנהגות חיובית, מגע נעים (ליטוף בראש או ביד), מתן תפקידים מעצימים ושיחה אישית. ברגע שבנך ירגיש שהיא "רואה אותו" יבנה האמון. יחד עם זאת, יש לעשות עבודה עם בנך , ולראות כיצד הוא לוקח אחריות על הקשר, ומה הוא עושה כדי שיהיה להם יותר טוב, למשל: משתדל לא לפטפט בשיעור, להכין שיעורים, לעזור בכיתה ועוד. בהצלחה ושנה טובה שירלי

27/10/2016 | 00:45 | מאת: ענבר

רונית שלום, האם ביררת עם המורה מדוע היא כועסת עליו ומענישה? האם היא יכולה למצוא דרכים חינוכיות אחרות כדי לחנך אותו? במקביל, אם את תשדרי יחס חיובי שאת מקבלת את המורה זה ישפיע גם עליו. בניית אמון בין שני צדדים זה תהליך הדורש נחישות וסבלנות. בהצלחה!

מנהל פורום ייעוץ חינוכי