התמכרות כבדה למשחקי מחשב

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

24/07/2016 | 16:39 | מאת: יואלה

שלום, רציתי לשאול אם קיים פטנט לגרום ל"ילד" בן 25, נבון ובחיים הנורמליים מאוד אחראי והמצטיין גם בלימודיו האוניברסיטאיים, להפסיק בזמנו הפנוי לשחק במחשב שלו מבוקר עד ערב? שום דבר כמעט לא מצליח להזיז אותו מהמסך, אפילו לא עייפות, צמא ורעב וכיו"ב. אני יודעת שכמעט כל הילדים מכורים למחשב במידה כזו או אחרת, אבל בחור בן 25 שיש לו גם חברה וחיים חברתיים נורמויביים.. ?? פשוט לא מובן לי!

יואלה שלום רב, ניתן להבין את דאגתך לבנך ואת הצורך שלך לגונן ולשמור עליו. יחד עם זאת, ציינת שכל תפקודי החיים שלו הינם טובים מאוד : הוא לומד, מצטיין, בעל חברים וחברה וסך הכל בתנועה חיובית בחיים. כנראה המחשב מהווה בעבורו מקום מפלט ושקט (Man Cave ), על-כן אין סיבה להציק לו בכך. בטוחני שהילד פורח ומצליח ואת יכולה להיות רגועה לענייניך. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי