התמודדות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/07/2016 | 20:29 | מאת: שירה

ערב טוב,אני אמא ל3 ילדים בני 6, 5,ו4..אשמח לייעוץ והכוונה איך להשתלט ולשים להם גבולות.(רק לציין 2 בנות ובן)הם עקשנים לא עונים בכלל!!!תמיד רבים אחד עם השני עושים מה שהם רוצים מתנהגים בצורה שממש אי אפשר לתאר בזמן שהם משחקים הקול שלהם תמיד גבוה.אני תמיד מדברת ומסבירה להם שאסור ככה ואסור ככה הם אומרים לי טוב בסדר ואחרי 5 דקות הכל חוזר אותו דבר,אני נותנת להם עונשים וגם לא עוזר..והאמת התעייפתי מרוב דיבורים ומעשים..עזרה בבקשה!!תודה רבה מראש

שירה יקרה שלום רב, אכן יש לך כאן שלישיה של חבורה נחמדת בפערי גיל מאוד צמודים, כך שזו משימה מאוד מאתגרת ומעייפת. נראה שיש צורך לעשות סדר, ולהתמקד בגבולות ובחוקים הכי חשובים, כדי למנוע מאבקי כוח מיותרים . זאת אומרת, לבנות סדר עדיפויות של מה חשוב ומה פחות חשוב או על מה מתעקשים ועל מה לא. כך יהיה לך יותר קל להציב את הגבול. בנוסף, כדאי שתשקלי לפנות להדרכת הורים ממוקדת, שם יסייעו לך בבניית תוכנית שתעזור לך ביחסים מול הילדים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי