בת 5

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/07/2016 | 01:41 | מאת: מיכל

שלום. יש לי 3 ילדים, בת 5 ,בן 3 ובן 3 חודשים..כשבתי בת ה5 עלתה לגן תת חובה הייתה לה גננת בערך 3 חודשים ואז הגננת יצאה לחופשת לידה והגיעה גננת חדשה מחליפה, פתאום הגננת החדשה כל יום הייתה מספרת לי שהילדה מציקה לילדות אחרות בגן,לא מקשיבה לגננות ולסייעות והיא משתוללת, אז הגננת ניסתה לתת לה תשומת לב בצורה החיובית כדי למנוע את התשומת לב השלילית אך ללא הועיל והילדה המשיכה להתנהג בצורה שלילית,למרות שהיא ילדה חכמה ומקסימה ומקבלת בבית המון יחס ובגנים הקודמים לא הייתה אף פעם בעיה התנהגותית כמו עכשיו. כשהגננת הקבועה חזרה מחופשת הלידה פתאום הילדה חזרה לעצמה והתנהגה יפה אך בימים שהגננת הקבועה הייתה בחופש עוד פעם היא חזרה להתנהגות השלילית והגננת המחליפה טוענת שהיא ממש לא משתלטת עליה,אז הגננת הקבועה טוענת כי נראה לה שהילדה צריכה גננת סמכותית והיות והיא גננת כזו שנותנת מאד גבולות אז הילדה לא יכולה להתנהג איך שבא לה,ועכשיו התחילה קייטנה עם גננת מאד רכה שהיא לא סמכותית והילדה חזרה להתנהגותה השלילית,מה אפשר לעשות..? תודה

מיכל יקרה שלום רב, נראה שהקושי קיים אצל הגננת המחליפה, שאינה יודעת כיצד להתנהל ולהתמודד עם בתך. בתך המתוקה והחכמה מבינה זאת, ומביעה את מורת רוחה על כך שהגננת הקבועה לא נמצאת. הגננת היא אשת מקצוע וככך מחובתה ללמוד להתנהל מול ילדים שונים. כדי לעזור לבתך, ניתן לקיים פגישה עם הגננת הקבועה, הגננת המחליפה ואתך ולחשוב ביחד מהן הדרכים הטובות ביותר להתנהל מול הילדה, כך שיהיה מיקוד בכוחותיך ולא בחולשותיה. יש לך ילדה טובה, שכפי הנראה זקוקה לגבולות ברורים וקבועים. בטוחני שהגננת הקבועה יכולה לעזור ולבנות ותכנית, שתקדם את הילדה גם כשהיא לא בסביבה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי