כשהבן שלי חוזר עייף מהגן בצהריים זה בלתי נסבל

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

31/05/2016 | 13:30 | מאת: שני

שלום, יש לי ילד שני בן 2.4,ו-5, ילדים הכי טובים בעולם! אני כל יום עם הילדים מהצהריים, מגיעה לקחת אותו מהגן ב13:00 ואחכ מקלחת אותו ושמה אותו לישון כי הוא מאוד זקוק לזה.. אבל, כל פעם שאנחנו מגיעים לבית יש לו בכי עייפות בלתי נשלט,ואני יודעת שזה מעייפות והוא מחטיף לי וצועק ובוכה נורא. אני מנסה לחבק אותו והוא ממש לא רוצה,מקלחת אותו כשהוא צורח ומשתולל(אין לי ברירה כי הוא חוזר מאוד מלוכלך)בסוף כשאני מלבישה אותו הוא מאפשר לי לחבק ולנשק אותו,ואז שמה אותו לישון ונרדם.. קשה לי מאוד עם הסיטואציה הזאת שהוא לא מצליח לאסוף את עצמו ואני לא יכולה לעזור לו כי לא מעוניין. התנהגות במהלך היום, בקושי מעסיק את עצמו,בוכה לי המון ומרביץ לי, אוהב לשחק עם האוכל ולעשות רעש. בגן אני בקשר איתן והן אומרות שמאוד ממושמע,אם מרביץ לילדים הוא יודע במילה אחת שהן אומרות לו לשבת בצד להירגע,אבל גם לא מרביץ הרבה וכן מעסיק את עצמו, אוהב מאוד מאוד מוזיקה,ואנחנו רוקדים הרבה אני אמא מאוד מחבקת.

שני שלום רב, אכן נשמע שאת אמא טוב ומחבקת, שמאוד מכווננת לילדיה. על כן נוצר אולי פער בין התפקוד שלך ובין חוסר שביעות הרצון של בנך, שבא לביטוי בבכי ובמכות. מותר לו להיות מתוסכל וכעוס, יחד עם זאת חשוב לשים גבול ולא לאפשר לו להכות אותך. הביעי אמפתיה למצב : אני מבינה שאתה עייף או שאתה לא מרוצה, בוא אעזור לך להירגע. אם הוא אינו נרגע, יש לטפל בו בצורה עניינית, ללא מילים מיותרות. בנוסף, שימי דגש על התנהגות חיובית וחזקי אותו בכך. דגש על החיובי והתייחסות עניינית להתנהגות בלתי רצויה, יביאו לתוצאות טובות בהתנהגותו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי