אחיינית בת 5.5 - חלומות רעים וגירוש יהודים.

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/05/2016 | 12:58 | מאת: adi

היי. אני מבקרת אצלה פעם בשבוע. היא ביקשה לפני השינה סיפור. שאלתי אותה אם מקריאים לה באופן קבוע סיפור לפני השינה. היא אמרה שלפעמים כן ולפעמים לא. כשלא מקריאים לה סיפור היא אמרה שהיא חולמת חלומות רעים, בהם הרעים מנצחים את הטובים, מגרשים את הטובים, והיהודים - מגורשים! אמרתי לה שעכשיו ליהודים יש ממלכה משלהם והם לא יגורשו ממנה. נראה בסדר?

עדי שלום רב, ילדה בגילה של אחייניתך צריכה להרגיש מוגנת ובטוחה. המילים שלך יכולות לחזק את הביטחון שלה. ניתן גם לשאול אותה מה יעזור לה להרגיש טוב? שמעי מה יש לה לומר. חשבי עימה על פטנטים , שיעזרו לה להרדם ולחלום חלומות טובים, למשל: סיפור לפני שינה (שקוראים לה לעיתים), לספר לעצמה סיפור נחמד, לחבק בובה שתהיה איתה, לחשוב על דברים שעושים לה שמח, לשיר שיר ועוד. ערכו יחד בדיקה של מה עובד ומה לא, כך תוכלי לבנות עימה סל של כלים שיעזרו ויחזקו אותה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי