מסגרת מתאימה מגיל שנה ועד שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/05/2016 | 22:44 | מאת: מיטל

שלום. בני בן 11 חודשים, נמצא מגיל ארבעה חודשים אצל מטפלת. מדובר במטפלת מסורה מאוד שהילד ממש נהנה להיות אצלה, ואף מתרגש מאוד כשפוגש אותה ברחוב. בנוסף הוא אלרגי ובררן בעניני מזון, ורק המטפלת מצליחה להאכיל אותו בצורה טובה (בחופשות הוא יורד במשקל...) כעת אני אמורה להחליט להיכן לרשום אותו לשנה הבאה. מצד אחד-אני רוצה מסגרת של גן עם סדר יום, שבה יתפתח מבחינה קוגניטיבית. ומצד שני אני לא בטוחה שזה נכון להעביר אותו ממסגרת כל כך חמה ואוהבת... האופציות העומדות לרשותי הן- להשאיר אותו עד סוף שנה זו, שאז יהיה בן שנה. או-להשאיר אותו עד גיל שנתיים. מה את ממליצה?

מיטל יקרה, אין כאן כלל שאלה או התלבטות. בנך הנו קטנטן ורך בשנים. הוא נמצא עם מטפלת אוהבת ומסורה, ואתם מאוד מרוצים ממנה. איני רואה שום סיבה ושום צורך לעשות לו מעבר שכזה כרגע, ולחשוף אותו להסתגלות מיותרת לגן. יהיו לו עוד הרבה שנים של גן, של התמודדויות ושל מעברים. תנו לו לפחות עוד שנה בסביבה מוגנת ואוהבת. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי