בן 7 שנים רוצה לישון על ידינו

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/05/2016 | 08:57 | מאת: רנא

שלום רב , הבן שלי הבכור היה יושן לבד בחדר שלו במיטתו כשהחדר שלו בדיוק מול החדר שלנו כלומר אנחנו רואים אותו והוא רואה אותנו היה יושן טוב עד הבוקר למעט מקרים בודדים ולעיתים רחוקות. לאחרונה מזה תקופה טובה הוא מבקש לישון על ידינו אפילו להירדם לבד בחדר לא רוצה חייבים להישאר על ידו או לפחות בחדר שלו עד שירדם ובאמצע הלילה מתעורר הרבה פעמים עד שבסוף מתייאשים ומאשרים לו לישון במיטה שלנו או הפוך . הוא טוען שהוא פוחד ויש חלומות רעים אבל לפי הסיפורים שלו מרגישה שמדובר יותר על פינוק הרגל וקינאה מאחיו בן ה 3 שנים שהוא גם יושן באותו חדר על יד אחיו לי זה מאוד מציק כשיש ילד באמצע. כיצד ניתן לטפל בבעיה הזאת בלי לפגוע בילד ובאישיות שלו ??? אני מרגישה שזה רק הולך ומחמיר מה היא ההמלצה שלכם?

רנא שלום רב, נראה שיש פה בלבול בין הרצון שלך לעשות את הכי טוב בעבור ילדייך ובין בניית מערך של גבולות ברורים וחד משמעיים. הבלבול הזה יוצר אצלך את החשש לפגיעה בילד, ואת המקום שעדיף לוותר לו. כל עוד שאת נוהגת כך ו"מפצה" אותו על "העוול" שנגרם לו, הוא ימשיך להרגיש לא טוב. תהי בטוחה במעשייך ובגבולות שאת מציבה לילד. בנוסף, חזקי אותו בכוחותיו ועודדי אותו לרוב. חשוב לא לשכוח שתעודדי את עצמך – את אימא טובה גם כאשר בנך ישן בחדרו. את יכולה לפנות להדרכת הורים לסיוע נוסף, בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי