משחקי מחבואים אצל בן ילד כמעט בן 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/04/2016 | 22:41 | מאת: נגה מנשה

הי, ילד בגן חובה (יולי יהיה בן 6) מתוק, מלא בשמחת חיים ואוהב מאוד להצחיק, חכם מאוד יחסית לגילו. מאוד אוהב להתחבא. גם כאשר באה לאסוף אותו מהגן אוהב להסתתר ואז לקפוץ, לפני שינה מסתתר בארון, כאשר רוצה משהו ולא מקבל מסתתר אפילו כעשר דקות על אף שכבר שומע את הדאגה בקולנו כשקוראים לו. אמרנו לו מספר פעמים שזה לא מצחיק אותנו ושהוא חייב לשמור על קשר עין כל הזמן!ושיש דברים מאוד מסוכנים כמו להסתתר בשיח בקיץ שיכולים להסתתר בו נחשים. (אנחנו גרים בכפר). אשמח לקבל ממך חוות דעת והכוונה מהיכן לדעתך נובע וכיצד לפעול בעניין?

נגה שלום רב, נראה שאכן יש לך ילד נבון בעל חוש הומור. הוא, כפי הנראה, משתמש במחבוא כאסטרטגיה להשיג תשומת לב או כדרך להרגיש טוב עם עצמו ועם סביבתו. (גם כאשר כועסים עליו או נותנים לו מלוא תשומת הלב). כאשר הוא מתחבא במקום שאין בו סכנה, יש צורך להיות מאוד עניניים ולא לעשות מכך עניין. חפשו אותו וכשמוצאים יש להמשיך הלאה, למשל : בהכנות לשינה או יציאה מהגן. במקומות שבהם הוא עלול להפגע, יש להגביל אותו, כמו: הוא חייב לתת יד למבוגר או לא לאפשר לו לצאת, לדוגמה: אתה לא יכול לצאת לשחק בשדה, כי אנחנו מאוד דואגים לך שתפגע. בצער רב אתה תשאר בבית. כשתבחר לא להתחבא יותר ננסה לצאת שוב. בטוחני שאם יפספס כמה פעמים יציאה או פעילות מהנה, יפחית התנהגות זו. בכל מקרה יש לעודד התנהגות רצוייה וחיובית. אם התנהגות זו אינה חולפת ממליצה להעזר בהדרכת הורים קצרה וממוקדת. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי