שיחות על אמונה עם ילדה בת 5 וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

02/01/2016 | 20:52 | מאת: adi

שלום, יש לי 2 אחייניות. אחת בת שנה וארבעה חודשים והשנייה בת חמש וארבעה חודשים. אתמול הגדולה אמרה משהו בסגנון: "אני לא מאמינה שהמוצא של אדם וחווה הוא מהקוף". כבר לפני מספר שבועות שאלנו אותה מה ברא אותנו במסגרת השאלה שלה: "למה לציפורים יש כנפיים?" היא ענתה: "אלוהים". הבית הוא בית חילוני, אבל יכולות להיות השפעות מהגן (גן חילוני) או הסבא. מה אומרים לה ואיך מפתחים איתה את הדיון? בתודה מראש, עדי

עדי שלום, התפיסה של האמונה ושל הדת משתנה מבית לבית. גם בית חילוני יכול להאמין באלוהים ולקיים את המסורת. אם הבית הנו פתוח במחשבה ניתן להציג לאחיינית הבכורה את האפשרויות, למשל: מוצא האדם מן הקוף או/ו אלוהים ברא את האדם. ניתן לשאול אותה במה היא מאמינה ? היא יכולה לענות תשובה כמו: באמא ובאבא. כל אדם זקוק לאמונה כאמצעי לחיזוק תחושת השייכות והערך . הדיון עם ילדה בת החמש יכול להיות סביב הכוחות שלה – מי מחזק ומעודד אותה גם כשקשה וגם כשכייף ? לילדה בגילה קשה יותר לתפוס דמות מופשטת. כייף לקיים שיחה פילוסופית עם ילדה בת חמש –תהנו, שירלי .

מנהל פורום ייעוץ חינוכי