מעבר דירה בפעם השניה בארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

15/12/2015 | 17:03 | מאת: אינס

שלום, הסיפור הוא מעט מורכב אך אני מוכרחה לציין מעט פרטים על-מנת שתוכלh לקבל תמונה כוללת. אני נשואה ויש לי שלושה ילדים 5,3,2 , עברנו באוגוסט האחרון מנתניה לכפר יונה, כאשר המעבר היה במטרה לאחר כוחות עם אחותי הגרושה עם 2 בניה בגילאים 17 ו-13 , לצערי עברו ארבעה חודשים והמגורים המשותפים לא צלחו . כעת ברורה ההחלטה שעלינו לעבור דירה ויחד עם זאת איננו בטוחים כלל אם להישאר בסביבה הזו או לחזור לנתניה לשכונת מגורים אחרת... החשש הגדול שמעיב על החלטותיי היא שמא ילדיי יפגעו ריגשית ונפשית מהמעבר חזרה לעיר מה שמצריך מעבר מסגרות גנים , חוגים וכו' מחד ומאידך להישאר בסביבה הזו ולעבור לבית אחר, החשש שלי שבתי תעלה לכיתה א' בשנה הבאה ואני רוצה יציבות עבורה ולשאר ילדיי במקסימום. יש לציין שמעבר חזרה לעיר יאפשר לנו להגיע למקומות העבודה ביתר קלות אבל לא הייתי רוצה לקבל החלטה על בסיס זה בלבד. מה אני עושה???? איך אני ממזערת פגיעה בגוזלים שלי? חשוב לציין שמעבר דירה חייב להתבצע בכל מקרה ואינו סובל דיחוי למען בריאות כולנו וכמובן שאני מכה על חטא מידי יום על ההחלטה שנלקחה אז, אך לא נותר לנו אלא להסתכל קדימה ולקבל את ההחלטה הטובה והנכונה ביותר לכולנו.

אינס שלום, אכן החלטתך ובחירתך אינן קלות ופשוטות כלל, ועלייך לקחת בכובד ראש את כל הגורמים. בטוחני שעשית כל שביכולתך לאפשר לילדייך סביבה טובה ומוגנת, ועל-כן חשוב שתמנעי מייסורי מצפון ורגשות אשם מיותרים, שעלולים לפגוע בשיקול הדעת. נראה לי שאת כבר יודעת את התשובה לגבי מעבר. הרי בכל מקרה אתם צריכים לעבור דירה, ולפי מה שכתבת המעבר לנתניה יטיב אתך. ילדייך צעירים, כך שאם תרגישי טוב ובטוח במעבר, תוכלי להכיל טוב יותר את זמן ההסתגלות שלהם ושלך. בנוסף, רצוי שמעבר זה יהיה לתקופה ממושכת שתתן לילדים ולך את הזמן להתסגל ולהשתייך מכל הבחינות. בהצלחה ובשורות טובות שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי