ילדה בת שנה וחודש עצבנית וצועקת הרבה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

12/11/2015 | 14:43 | מאת: נעה

יש לי ילדה מקסימה ונבונה מאוד תזזיתית( בגלל זה גם לא עולה הרבה במשקל) יש מספר התנהגויות שלה שקצת מלחיצות אותי וגורמות לי לחשוב אולי יש לה בעיה של היפראקטיביות או משהו דומה . היא צועקת הרבה לפעמים כי היא לא רוצה משהו או להפך, ולפעמים סתם באמצע משחק עם ילדים שממנו נראה שהיא מאוד נהנית(וזה מבהיל את הילדים שאו בוכים או לא מבינים מה קורה) . לא מזמן בקעו לה 2 שיניים והן עדיין מאוד קטנות אז אני כל הזמן אומרת שזה אולי זה. אבל רציתי לשאול האם זו התנהגות נורמלית לגיל זה? ואיך מציבים גבולות? ( כי להבנתי ההתנהגות הזו קורית רק כשאני בסביבה ) תודה

נועה שלום רב, בתך עדיין מאוד צעירה, והתנהגות זו בדרך כלל מאפיין את טווח הגיל. יחד עם זאת, אם עדיין אינך רגועה, ניתן להתייעץ עם רופא הילדים, ולשמוע את דעתו. בנוסף, אם הילדה נמצאת במסגרת של גן או פעוטון שוחחי עם הגננת ושמעי מה היא אומרת. בכל מקרה אם התנהגותה היא עניין של גבולות ברורים יותר, כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה לקבלת כלים. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי