תוכנית עבודה ייעוצית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/10/2015 | 17:29 | מאת: שיר

שירלי שלום, אני יועצת חינוכית בבית ספר יסודי ומאתגר. בשנה שעברה בניתי תוכנית עבודה והיא כלל לא תאמה את המציאות. השנה קבלתי שעות נוספות וכעת עובדת שם 15 שש עם שעות אופק יוצא- 21 שש אשמח לקבל טיפים לדברים שחשוב שיהיו בתוכנית עבודה ואיך בונים אותה נכון כך שתתאים למציאות (המפקחת שלי לא מתענינת בזה ולכן אי אפשר לקבל סיוע ממנה, לעומת המנהלת שרוצה פירוט מלא ואני די במצוקה..) תודה ושנה טובה!

שיר שלום, תוכנית עבודה ייעוצית צריכה להתבסס ולהתמקד באחד הייעדים המרכזיים, שהוצגו בישיבת הנהלה ביה"ס. את יכולה לפנות למנהלת ולהיעזר בה. בנוסף בתוכנית העבודה יש להעמיק ולהטמיע תוכניות משנים קודמות שעדיין רלוונטיות. אתאלו יש להכיל על הצוות הפדגוגי, על התלמידים ועל ההורים. התוכנית בנויה על הרציונל הבא: 1. ייעוד- מהו החזון שעומד מאחורי התוכנית. מה את רוצה להשיג 2. מטרות – מה צריך לעשות באופן כללי כדי להשיג את הייעוד שקבעת, לדוגמה: לכל שכבת גיל מותאמת תוכנית של "כישורי החיים", המשולבת לסירוגין עם החינוך החברתי בביה"ס. 3.יעדים – היעדים יעזרו בבניית התוכנית ובתרגום המטרות למונחים של כמות וזמן. 4. מדדי הצלחה בתהליך - מה צריך להיות 5. דרכי פעולה – מה הן המשימות ? על מי האחריות ? מהו הלו"ז ? מהם המשאבים ? בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי