אח קטן מצטרף לחדר של האח הגדול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

29/09/2015 | 19:31 | מאת: כנרת

יש לי בן בן שלוש וחצי ובן בן שנה וחצי. לאחר שהקטן ישן איתנו בחדר בלול החלטנו שהגיע הזמן להעביר אותו לחדר של הגדול. קשה לו להסתגל למיטה החדשה (מיטת מעבר) והוא כל הזמן משחק איתנו גם כשהוא גמור מעייפות. הוא לא מוצא את עצמו במיטה, כל פעם זז וכשאני יוצאת מהחדר הוא יוצא אחרי וזה יכול להימשך ככה שעה עד שלבסוף החזרתי אותו ללול כי הוא הפריע לגדול לישון. אותו הדבר קרה היום וכדי שהגדול יוכל לישון לא חיכיתי הרבה כמו אתמול והעברתי אותו ללול. מה מומלץ לעשות במצב כזה, ניסיתי לשבת לידו וללטף אותו אבל הוא כמעט נרדם ואז קם כמו שד ומתחיל להרעיש ולהפריע ולא מוכן לשכב

כנרת שלום רב, ראשית כל יש להחליט היכן בנכם הצעיר ישן- במיטת מעבר או בלול. המעברים עלולים לבלבל אותו. שנית, יש להתמיד בסדר ערב קבוע וידוע מראש. אחרי המקלחת חשוב להיכנס לחדר שינה ולעמעם את אור, כדי שרמת האדרנלין תרד, והוא יכנס למצב של שינה. ניתן לשיר שיר או לספר סיפור קצר. אם תשמרו על עקביות והתמדה הוא ילמד להירדם במיטתו. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי