ילדה בת שנתיים שקוראת.

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/04/2011 | 23:26 | מאת: אמא

שלום לאחרונה שמנו לב כי בתי בת השנתיים וחודשיים יודעת לקרוא, מדובר במילים שאינה מכירה והיא מזהה אותן ללא כל קושי. לא מדובר במילים שהיא "צילמה" בזכרון אלא מילים חדשות שמעולם לא ראתה. מה התופעה מראה ? ועד כמה התופעה נדירה , אם בכלל ?

לאמא שלום רב, אין באפשרותי לאבחן את בתך הפעוטה, ולומר לך מה מראה התופעה שציינת. לפי מיטב ידיעתי אין כלי אבחוני לבדיקת יכולות קוגנטיביות בגיל זה. הגדרה מדוייקת של התופעה או רמת נדירותה אינן נראות לי הכרחיות כעת לבתך. ילדתך אוהבת ספרים , אז אפשרי לה להנות מהחוויה והעשירי אותה בהתאם לצרכיה. הנך מוזמנת לפנות לאנשי מקצוע, שעוסקים בנושא כמו: פסיכולוג של ילדים או מרכז להתפתחות הילד, כדי לקבל הדרכה והכוונה. חג שמח, שירלי

20/04/2011 | 15:52 | מאת: אמא אחרת

שלום אמא, הקריאה בגיל צעיר כל כך נשמעת מדהימה! אני כותבת רק כדי לעורר עירנות, כשאני יודעת שככל הנראה אין בכך צורך. לו היה קושי בתחום אחר, חברתי למשל, היית כנראה כותבת עליו. אבל ליתר בטחון.. אם את מרגישה שיש לילדתך קשיים מסויימים בתקשורת ביניאישית או הבנה, על אף הקריאה המרשימה, הייתי פונה לקלינאית תקשורת להתייעצות. נתקלתי פעם במונח היפרלקסיה, ומאז קריאה כל כך מוקדמת משאירה אותי עירנית. מקוה שזה לא רלוונטי :-) חג שמח, אמא אחרת

20/04/2011 | 21:58 | מאת: אמא

תודה רבה לשתיכן על התשובה, לעת עתה לא נבדוק את העניין כי לא נילווים לכך תופעות חריגות אחרות, אך נמשיך ונעקב. חג שמח .

ל"אמא אחרת" תודה על התיחסותך ועל תשובתך. ל"אמא" בהצלחה בגידולה של בתך. שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי