ילדה שלמדה לילל

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

26/09/2015 | 15:38 | מאת: חן

היי ביתי בת שנתיים וחצי, נכנסה לגן רק בסםטמבר האחרון לראשונה. היא ילדה מאוד נבונה ומאוד בוגרת. אל מאז שנכנסה לגן היא למדה דם להתבחיין זה לא בכי אלה ילול כזה כשהיא לא מקבלת מה שרוצה. אני יודעת שזה לא פייר להאשים את הגן, אבל שם היא כנראה רואה ילדים שעושים את זה אז סיגלה לעצמה את ההתנהגות הזאת. גם כשאני מנסה לדבר איתה היא ממשיכה את הבכיינות הזאת בצורה מעצבנת ממש. מה לעשות? להתעלם? אני מנסה להסביר לה שהתבכיינות לא תעזור והיא לא מפסיקה. אם אני מתעלמת לגמרי זה עשוי להפוך לבכי אמיתי.. איך נפתרים מהתופעה???

חן שלום רב, מאחורי כל התנהגות יש מטרה אותה אנו רוצים להשיג בעזרת ההתנהגות. כפי הנראה בתך למדה, שיש גמול לבכיינות, ואכן אנו המבוגרים מגיבים היטב לכך. על-מנת להפחית את התופעה ניתן לעשות כמה דברים. ראשית תני מקום להתבכיינות -אני מבינה שלא נעים לך, אני רואה שאת עצובה שלא קיבלת מה שרצית וכו' -אבל , בצער רב לא תוכלי לקבל....... את בוחרת אם לבכות או לא.... לאחר מכן, יש להציע לה פתרונות להירגע - אני יכולה לעזור לך להירגע - את רוצה חיבוק, לשטוף פנים, לשחק במשחק ועוד. ברגע שהיא נרגעת, עודדי אותה על כך והביעי רגש: אני מאוד שמחה שנרגעת ואת משחקת יפה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי