גמילה מטיטול

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/04/2011 | 15:22 | מאת: אורית

ביתי בת שנתיים וחצי גמולה מטיטול כחודשיים , אך מלבד קקי , מסרבת לעשות באסלה אלא רק בטיטול, ולא בפורום של אנשים אלא בצד. אשמח לעצתך .חג שמח.

אורית שלום רב, בפורום ישנן שאלות ותשובות שעוסקות בנושא הגמילה את מוזמנת לקרוא בנוסף לתשובתי אלייך. ולשאלתך – בתך עדיין צעירה מאוד. בעבר, כאשר היו טיטולי בד, ואימהות היו צריכות לכבס ולהרתיח את הטיטולים, הן מיהרו, דרשו ועמדו על גמילה בגיל מאוד צעיר, גם אם הילד טרם היה בשל לכך. היום בעידן הטיטולים החד פעמיים, ניתן יותר להתחשב בילד, בצרכיו ובבשלותו. בשילה משמע, שהילד מוכן לעבור (פיזית וריגשית) לשלב ההתפתחותי הבא בחייו. זו גם הסיבה, שילדים היום נגמלים בגיל מאוחר יותר מילדים שהולבשו בחיתולי הבד. אי לכן העזרי בסבלנות יתרה (אולי מישהו או משהו קצת מלחיץ אותך בגמילתה ? – נסי לברר עם עצמך את העניין), תני לה להגמל בקצב שלה ובדרכה. ילד ש"מתביש" לעשות קקי ליד אנשים, משמע שהוא מודע לכך שזו פעולה אישית, שיש לעשותה בנפרד. כשהיא מבקשת "קקי", הציעי לה ללכת לשרותים. אם היא מסרבת, גשי עימה לצד, והמתיני עימה בלי לומר מילה. כשהיא מסיימת החליפי לה חיתול, כדי שיהיה לה נעים ונקי. מילת המפתח פה היא – סבלנות. גמילה אינה הליך מהיר ופשוט, גם אם את שומעת מסובבייך על ילדים שנגמלו "בין לילה", תני לבתך את הזמן לעשות זאת בקצב שלה. "מלחמות" מיותרות עלולות להסתיים במאבקי כוח ובעצירות. חג שמח, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי