כיתה א'

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/08/2015 | 00:40 | מאת: רינה

לילה טוב,ביתי עכשיו עולה לכיתה א' רגע מאוד מרגש..ואיתו הפחדים כמובן אני נורא מודאגת מדבר אחד הקטע של ההליכה לשירותים ..איך אני יכולה בצורה ממש טוב להסביר לילדה בלי שתילחץ .כאשר היא הולכת לשירותים שתדע לדאוג לעצמה ולהגן על עצמה..?אשמח שתייעצי לי(אני כמובן תמיד מסבירה ומדריכה אותה)לא אתנגד לעוד הכוונה..תודה מראש

רינה שלום, אכן המעמד של מעבר הילדים מהגן לכיתה א' הינו מרגש ומשמעותי. מבינה את התרגשותך ואת חששותייך, שהינם טבעיים ונורמטיים לגמרי. צוות ביה"ס ערוך, מוכן ומיומן בקליטת התלמידים הצעירים. הם הולכים איתם אט, אט ומלווים אותם בתהליך ההסתגלות לביה"ס. חלק מזה הינו הסבר על הליכה לשירותים. אין סיבה שבתך תהיה חשופה ולא מוגנת בביה"ס או בשירותים. תפקידך להסביר לה על משמעות ההגיינה, כמו: לשטוף ידיים, לשים נייר על האסלה, לבדוק שהשירותים אינם מאוד מלוכלכים וכו', בצד הסבר על פרטיות בשירותים, למשל: לסגור את הדלת או לצאת מהתא לבושה לגמרי (הילדים הצעירים רגילים לעיתים בגן שהגננת עוזרת להם להרים מכנסיים) או כל הסבר על מוגנות ועל הגיינה. למרות כל זאת, חשוב לא להכניס את הילדה למתח או לחרדה מיותרים. אמרי לה שאת סומכת עלייה ושאת בטוחה שתדע להסתדר היטב. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי