גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

08/08/2015 | 22:48 | מאת: רונית

היי הבן שלי בגיל 2 וחצי לפני 3 שבועות התחלנו גמילה מחיתולים לקח לו שבוע עד שהרגשתי שהוא למד והתחיל להגיב עברו ימים כמעט בלי פספוסים בכלל וחשבתי שזהו סיימנו אך פתאום חזר לפני כשבוע וחצי לעשות פיפי ברצפה בשולחן בכיסא לא משנה איפה ואפילו מתלהב שהוא עשה פיפי ברצפה לא יודעת למה גם כשאח דלו צוחק אני מסבירה לו לא לצחוק על ידו ומשתדלת לא להגיב ולנקות בשקט ואם מגיבה אז אומרת לו שלא עושים פיפי ברצפה עושים בסיר או באסלה וזה לא עוזר ניסיתי הכל ויודעת מתי יש לו פיפי לפי הסימנים שהוא מראה לוקחת אותו לסיר מושיבה אותו הוא מתאפק ובסוף עושה ברצפה אני כבר התייאשתי ושוקלת לעשות לו הפסקה השאלה אם כדאי לעשות אחרי 3 שבועות מה לעשות כיצד להגיב ואני מעודדת כשהוא עשה באסלה או בסיר ואוכל אותי שאחרי שסיימנו הוא מתנהג ככה גם בעוד חודש נכנס לגן לפעם ראשונה אז ככה שאין לי מושג מה לעשות איתו עכשיו ואיך להגיב בזמן פספוס שלדעתי מתכוון לעשות זאת ולא סתם מפספס אשמח לעזרה

רונית שלום רב, התנהלותו של בנך הינה נורמטיבית לגמרי. בתהליך הגמילה יש לעיתים קרובות עליות, ירידות, רגרסייה והתקדמות. תהיו שם בעבורו ובקצב שלו. לחץ אינו תורם כלל, להפך הוא מזיק ופוגם בתהליך. על כן השתדלו לא לעשות עניין מהפספוסים. פספס...מנקים וממשיכים הלאה, זאת אומרת, מזכירים לו ללכת לשירותים ומעודדים אותו על התנהגות רצויה. בהצלחה שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי