משיכה בשיער

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/07/2015 | 09:52 | מאת: Meni

שלום, יש לי ילדה בת שנה ושמונה חודשים. היא מרבה למשוך לאחותה הגדולה [4.5] בשיער בכל הזדמנות. אשמח לדעת כיצד לטפל בבעיה.

שלום רב, התנהגותה של בתך הצעירה הינה שכיחה ונורמטיבית. זה השלב שבו הם מגלים את העולם דרך ניסוי וטעייה בכל מיני דרכים. התפקיד שלכם הינו ללמדה מה מותר ומה אסור, כלומר, יש למנוע כמה שניתן את משיכת השיער לאחות הבכורה, שהינה קטנטנה בעצמה. הבת הבכורה צריכה להרגיש ביטחון ומוגנות, שאתם שומרים עלייה. לבתכם הצעירה צריך לתפוס את היד (לא להכאיב, אך למנוע תפיסת השיער), ולומר לה : אסור למשוך בשיער זה לא נעים. יש לומר זאת בתקיפות אדיבה ובצורה חד משמעית וברורה. יש לחזור על כך כמה שצריך עד שהיא תבין את הגבול. כמה שתהיו חד משמעיים וברורים עימה, כך התנהגות זו תחלוף. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי