בת 6

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

09/07/2015 | 18:38 | מאת: שלי

היי,יש לי בעיה ממש עם ביתי בת ה6 ..תמיד היא מרביצה לאחים שלה ולבת הדודה שלה..בלי סיבה כמובן.אנחנו מסבירים לה שאסור ושהיא ילדה גדולה והיא זאת שצריכה לתת להם התנהגות למופת.אבל אין היא לא מקשיבה ועדיין ממשיכה.אשמח להכוונה כלשהי מה לעשות איתה...תודה רבה מראש

שלי שלום, ילדים בדרך כלל אינם מרביצים "סתם". זו הדרך שלהם לקבל תשומת לב או להראות שהם "הקובעים"- אף אחד לא מחליט עלי! במצב זה הסברים ארוכים אינם משרתים דבר. ראשית, אין לאפשר לה להרביץ. יש לומר לה בתקיפות אדיבה- אסור להרביץ. בנוסף לכך יש לחזק ולעודד התנהגויות חיוביות. בטוחני שיש לה הרבה דברים טובים שהיא עושה ומעלות טובות. אם תקבל תשומת לב על הדברים הטובים, לא ישתלם לה להרביץ. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי