בת שנתיים

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/05/2015 | 18:20 | מאת: חן

היי הבת שלי בת שנתיים ועדיין לא הולכת לגן. תיכנס בספטמבר. השיקול להשאיר אותה הוא לטובתה בלבד. היא בבוקר הולכת לסבתא שלה שמלמדת אותה תכנים, הולכות לפארק ונפגשות עם ילדים בני גילה כמוה, פעם בשבוע יש לה חוג מוזיקה הפעלה ופעם בשבוע חוג פעילות שאני לוקחת אותה של הורה וילד. בקיצור, מבחינת תכנים ועניין לא חסר לה. העניין הוא שבחוג אני שמה לב שלוקח לה זמן להשתלב, היא צמודה אליי מאוד. כל הילדים משחקים ומשתוללים והיא עושה את כל הפעילויות אבל צמוד אליי. ואני מתחילה לחשוש שאולי עשיתי טעות כשחיכיתי עדיין עם הכניסה לגן, ושאולי היא סגורה בגלל זה. והאם זה משהו שצפוי לעבור כשתכנס לגן או אולי עניין של אופי? אשמח לשמוע את דעתך

חן יקרה, נראה שהנכם הורים טובים ומשקיעים, שמאפשרים לבתכם מעטפת רחבה הנותנת מענה לצרכיה בהתאם לגילה הצעיר. זו כוללת סבתא דידקטית, חוגים, מפגש עם חברים, גן שעשועים, חום ואהבה וכו' - נשמע טוב, נכון ? לעת עתה היתי מניחה בצד את הדאגות לגבי ההסתגלות שלה לגן הילדים. בשנת הלימודים הקרובה, תני את הקרדיט לנסיונה של הגננת ולבתך המתוקה. אם יתעורר קושי, בטוחני שתהיו של בעבורה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי