ילדה דעתנית ועצבנית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

01/05/2015 | 20:15 | מאת: רעות

שלום רב, אני ובעלי כבר לא יודעים מה לעשות ולאן לפנות. נשמח לקבל ייעוץ ביתי מהרגע שנולדה הייתה דעתנית .לא רצתה לינוק ואף בהמשך בכתה בכל החתלה (גם היום) היא פעוטה עם המון מרץ מלאת שמחת חיים ונבונה מאוד עד שלפתע משנה מצב רוח ונהיית עצבנית. היא נוטה להתעצבן ובעיקר שמעירים לה. היא משליכה את הצלחת וכשאני כועסת עושה זאת שוב- בודקת המון גבולות. לפעמים אני ממש מופתעת מרמת הכוח שיש לילדה קטנה כשהיא כועסת. אצל הרופאים היא מנהלת מאבק רק שלא יתקרבו אליה אני מוטרדת מזה שגם בשינה היא מפגינה עצבנות, שינה לא רגועה ונוטה להתעורר עד היום באמצע הלילה( היא בת שנה ושלושה חודשים). אנחנו מורשים מחוסר שינה. בגן מדווחים שהיא דעתנית ונבונה. אני מניחה שלעצבנות קשר ישיר גם לחוסר השינה הרציפה בלילה. האם עלינו לפנות למישהו?לרופא? אשמח אם תוכלי לענות לנוו

רעות יקרה, התנהלותה של בתך יכולה לנבוע מכמה גורמים, למשל: מזג רוח או בדיקת גבולות, ולעיתים אף גם וגם. לא ציינת כיצד היא מתפקדת במסגרת גן הילדים. מכיוון שאתם במצב של תשישות, כדאי לפנות לטיפול משפחתי או לגורם טיפולי אחר שיכוון אתכם לטיפול הנכון או לאבחנה מבדלת, אם יש צורך בכך. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי