שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/04/2015 | 10:20 | מאת: שירלי

היי,יש לי ילד בן 3..עם 2 אחיות גדולות ממנו תמיד הם משחקים ביחד אבל פתאומי מגיע הרגע הזה של הוויכוחים הצעקות ואפילו המכות. הוא מרביץ להן ואומר להן זה לי וזה אל תיגעי ועם הן לוקחות משהו ממנו הוא בוכה בכייי בלי הפסקה..אני מסבירה ואומרת אסור הן אחיות שלך תשחקו ביחד תאהבו אחד תשנייה ועדיין הוא לא משתכנע.הבעיה שלי איתו גם שמחוץ לבית עם מישהו מרביץ לו הוא מתחיל לבכות בכי נוראי והוא מגן על עצמו..אתמול למשל בת דודה שלו החזיקה אותו בכוח דפקה לו תמצח בקיר והוא בוכה אני מסתכלת אליו והוא לא מגן על עצמו!!!!מה עלייי לעשות שיפסיק להרביץ לאחיות שלו ושידע בו הזמן להגן על עצמו???תודה מראש חג שמח

שלום רב, בנך החמוד לומד כיצד להתנהל בעולם. הוא רוכש את המיונויות החברתיות שלו. לעיתים יש ילדים הזקוקים לעזרה בכך. הינך עושה טוב בגבולות ובהסברה שלא מרביצים. המשיכי בעקביות ובהתמדה. בנוסף לכך הראי לו כיצד כן ניתן לפתור קונפליקט בדרך טוב. ניתן לעשות זאת משש על -ידי משחק שלך עם הבנות, למשל: אחת הבנות תקח לך משחק בלי שתרצי. אז תאמרי - אני מאוד כועסת שלקחת לי את המשחק. זה לא נעים לי אני מבקשת שתחזרי לי אותו, וכו' כך הוא ילמד כיצד להתנהל. כמו כן במצבים שבהם הוא אינו יודע לגונן על עצמו, יש לשאול אותו מה הוא יכול לעשות כדי שלא יפגעו בו. שמעי מה יש לו לומר ועזרי לו בפתרונות. חזקי אותו בעידוד ובשפת הרגשות. בכל מקרה ניתן לפנות להדרכת הורים לעזרה יותר מעמיקה. בהצלחה שירלי *סליחה על העיכוב במתן התשובה :)

מנהל פורום ייעוץ חינוכי