התלהבות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/03/2015 | 12:13 | מאת: נתן

שלום,יש לי 3 ילדים בני 5 4 3...ילדים מהממים ומופתחים לגילם ויותר אפילו. ילדים שלא חסר להם כלום ברוך השם..אבל יש לנו בעיה איתם תמיד שאנחנו יוצאים איתם לקניות,פארק, מקדונלס טיול,קניות וכ'ו.. הם רואים את הכל בהתלהבות כאילו בחיים לא ראו כלום קופצים ישר למשחקים ושאנחנו אונרים להם די הם לא רוצים ומתחילם לבכות במקדונלס הם לא רוצים לאכול רק לשחק..בקניון בורחים לנו מחנות לחנות ואנחנו רק רודפים אחריהם .שיוצאים לטיול עם יש פעיולות כלשהי הם לא רוצים להשתתף.רק לשחק או שנרים אותם על הידיים.אנחנו לא יודעים עם זה בגלל שהם ילדים או שזה משהו אחר..ואנחנו מסבירים להם שהם צריכים להקשיב לנו.אשמח לתשובה..תודה מראש

נתן שלום רב, אכן נראה שיש לך ילדים נורמטיביים, בריאים ומאושרים - וטוב שכך. בטבענו כבני אדם אנו בודקים מגיל מאוד צעיר את הגבולות של המותר ושל האסור. בדיקה זו נעשית מגיל הרך ועד הבגרות (אף מעבר לכך...). כך גם ילדייך המקסימים - הם בודקים את הגבולות: האם בנוסף למשחק במקדונלד אולי אפשר גם לאכול ?, הרבה יותר כייף בידים של ההורים, נכון ?, ובא לנו לשחק במקום להשתתף בפעילות, למה אסור ? התפקיד שלכם כהורים הינו לחנך אותם ולהיות המצפן שלהם. לילדים מותר לנסות לדרוש את רצונם ומותר להם להיות מתוסכלים וכועסים מתשובה שלילית. ילד אינו יכול להיות מאושר, שמח ורגוע כל הזמן. בחיים יש גם "לא". אל כן, קבעו יחד מראש מה מותר ומה אסור. הודיעו על כך לילדים. עמדו מאחורי ההחלטה בעקביות- מצד אחד באמפטייה ומן הצד השני לא לוותר, לדוגמה: אני מבין שאתה רוצה על הידיים. באמת יותר כייף כשאבא סוחב, אבל אתה כבר ילד בוגר ואני סומך אלייך שתלך יפה. לכך יש להוסיף עידוד. בכל מקרה אתם יכולים להעזר בהדרכת הורים ממוקדת, שיכולה לסייע רבות בהתנהלות נכונה ונבונה מול הילדים. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי