לאן עכשיו

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

05/02/2015 | 11:36 | מאת: לי

אני בת 33, עובדת בתפקיד אדמיניסטרטיבי שאינו מספק אותי או ממצה את כישוריי, אך מתאים לי לתקופה זו בחיי. אני עומדת לסיים תואר שני בייעוץ חינוכי ותוהה לאן עליי להמשיך מכאן? ברצוני לציין כי נירשמתי למסלול מתוך רצון לקבל הכשרה מקצועית, ולהשתדרג מבחינת ההשכלה והתעסוקה. ומבחינה זו התואר והלימודים ענו על חלק מהמטרות. אך כיום כשאני לקראת סיום התואר, אני ממש לא רואה את עצמי ממשיכה במסלול שכולן עושות במשרד החינוך. זו היתה אופציה שהשארתי פתוחה אך כיום היא מרתיעה אותי יותר ויותר. אינני יודעת מה לעשות? תמיד הלכתי לפי האינטואיציה שלי ולפי מה שנכון לי ואף פעם לא פעלתי לפי מה שעושה "העדר". יחד עם זאת אני כמהה לתפקיד יותר משמעותי ולא יודעת איך להגיע לשם..אשמח לתובנות חדשות. תודה!

לי שלום רב, ראשית בדקי עם עצמך "מה את רוצה" , "מה בא לך", ו"מה זה תפקיד משמעותי בעבורך". התואר השני ביעוץ חינוכי יכול לתת לך את האפשרות להמשך לימודים בתחום הטיפול, כגון: טיפול משפחתי , פסיכותראפיה או טיפול מיני. בנוסף, את יכולה להשתלב בתחום החינוך ברשות המקומית באזור מגורייך (כנסי לדרושים או מכרזים באתר הבית של הרשות). כמו כן יש באפשרותך לברר על עבודה כיועצת חינוכית בבתי הספר הפרטיים. אם כל הדברים לעיל אינם מתחברים אלייך, את תמיד יכולה לעשות הסבה, למשל: לעבודה סוציאלית, לפסיכולוגייה או לכל דבר אחר העולה ברוחך. מאחלת לך בהצלחה ובשורות טובות, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי