להמשיך ולסבול או להפסיק ולחיות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

14/04/2011 | 11:00 | מאת: בת 18

שלום.אני בכתה י"ב,הורי התגרשו לפני שנה וחצי ואימי התחתנה לפני שנה, בעקבות החתונה עברנו מירושלים למרכז אני לא רציתי לעבור לתיכון אחר ולכן אני נוסעת כל יום שעתיים כל צד לבצפר וממנו.חצי שנה אחרי ניסיתי לשכנע את עצמי שהנסיעות לא משפיעות עלי,עכשיו שנה אחרי אני מבינה שאני מגיעה סתם ללימודים-מכתה י' אני לא מסוגלת ללמוד,המצב בבית מאוד השפיע עלי ולכן חסר לי המון חומר לימודי ועכשיו להוסיף את הנסיעות והזוגיות של אימי והמצב בבית אני פשוט לא בלימודים,אני למודת ניסיון חיים,בוגרת מאוד לעומת חברותי אני פשוט לא מסוגלת לעשות עוד 9 בגרויות בפרט שאני לא מתכננת לעשות עם הבגרות משהו,

בת 18 יקרה, את עוברת תקופה לא פשוטה ולא קלה כלל. הקרבת משאבים רבים, כדי להשאר עם חברייך בבית-הספר "הישן" בירושלים, אך אלו בנוסף למרכבות המשפחתית לא רק שלא הקלו, אלא אף הכבידו עלייך. הצגת את עצמך כ"למודת ניסיון חיים ובוגרת מאוד", אם כך לא חבל להרים ידיים שלושה / ארבעה חודשים לפני תום הלימודים ? את מודעת לכך, שלאחר חופשת הפסח תלמידי י"ב אינם מגיעים ברציפות לביה"ס. הם מגיעים רק למבחני המגן ולמבחני הבגרות. לכן קחי "נשימה ארוכה", ועשי את המיטב ואת המירב שיש בכוחותייך לעשות. בחיים אין רק שחור או רק לבן ("להמשיך ולסבול או להפסיק ולחיות") ישנם עוד גוונים רבים ומרובים. את יכולה לקבל החלטה, שאת נשארת ומשתדלת בלי לסבול. זו תקופה קצרה שתעבור במהרה. את זו שבוחרת אם לסבול או אם לראות בזמן זה חוויה של התבגרות שלא תחזור על עצמה. "לחיות" אפשר גם כאשר לומדים, הכל תלוי ברצון שלך – "הכל בידיים שלך !" לגבי הבגרות – את עדיין לא יודעת מה תבחרי להיות או לעשות בחייך, אי-לכך אל תפסלי שום אפשרות מראש. נצלי את חופשת הפסח למנוחה, לבילויים וגם ללימודים ולהשלמת החומר הדרוש. היעזרי בסובבים אותך, כמו: חברים טובים (שיתמכו ושיעזרו בלימוד משותף), במשפחתך (אמא, אבא סבים), במורים, ביועצת או בכל אדם אחר שיכול לסייע לך. אל תתביישי לבקש עזרה. לבטח ימצאו האנשים הקרובים, שיחושו לעזרתך.עשי את בחירתך ממקום מושכל ובוגר. גם אם לא תצליחי להשלים את כל הבגרויות, לפחות תדעי שלא הרמת ידיים מראש. שולחת לך הרבה כוחות ובהצלחה. שבת שלום, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי