בבקשה עזרה!

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/01/2015 | 20:16 | מאת: חדווה

לילה טוב, אני אשמח ליעוץ והכוונה ולעזרה איך להסתדר עם 3 ילדים בני 5,עוד מעט 4.ו3..הבת הגדולה ואז עוד בת ואז בן.שכבר אין לי ולא נשאר לי כוח.הילדה הגדולה עקשנית של ממש לא מקשיבה תמיד מתעקשת על דברים ובוכה בכי שעושה פיצוץ בראש כדיי לקבל את מה שהיא בעצם רוצה.ה4 לא מקשיבה בכלל ומרדנית לא אכפת לה מכלום כלומר משחקת לא מסדרת אחריה נכנסת לשירותים לא סוגרת מים ומכבה תאור וסוגרת תדלת.היא נעלבת ממה שאומרים לה תמיד צועקת שמישהו לוקח ממנה משחק..והבן 3 עושה אחרי האחיות.וכל משחק שהאחיות שלו משחקות הוא לוקח אותו מהם ומתחיל להגיד להן זה משחק לבנים לא לבנות ובעצם המשחק לבנות.ואז מתחיל כל האקשן של המריבות והוויכוחים.אני ואבא שלהם תמיד מסבירים ואומרים ונותנים להם עונשים אבל עדין הסרט נמשך.(לציין שאין עזרה מאף אחד).תודה רבה.ומקווה שתעזרי לי.

חדווה שלום רב, להיות אמא לשלושה ילדים קטנטנים וצפופים בגילאים הינה בהחלט משימה כלל לא קלה. בטוחני שאת עסוקה בעשייה אינטנסיבית ובלתי פוסקת בבית, במשפחה ובעבודה. אז ראשית כל, עודדי את עצמך – את אמא טובה ! שנית, יש צורך בבניית סדר יום קבוע וברור בעבור הילדים עם גבולות וחוקים ידועים מראש. סדר יוצר לילדים תחושה של מוגנות ושל ביטחון. נראה שכל אחד מהם מחפש את המקום שלו מול אחייו ומולך. אפשרי להם להתמודד אחד עם השני ואל תתערבי על כל דבר. רצוי שתשקלי פנייה להדרכת הורים, שסייע לך בבניית גבולות בבית. את יכולה לפנות דרך קופ"ח או באופן פרטי. בהצלחה ובשורות טובות

מנהל פורום ייעוץ חינוכי