הכנת שיעורי בית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

18/11/2014 | 14:19 | מאת: כריסטינה

שירלי,שלום! אני אמא לילד בכיתה ג'.הבעיה שלנו היא הכנת שיעורי בית. הרבה פעמים במהלך השבוע הוא מגיע הביתה ללא רישום של שיעורי בית לא ביומן ולא במחברת(חשוב לציין שמורה נותנת הרבה שאלות כתובות על הלוח והוא פשוט לא מעתיק אותן בטענה "לא רציתי לכתוב...") את השיעורים הוא מכין בצהרון,אז ביום שהוא לא העתיק מהלוח הוא צריך להשיג את השאלות,לרשום אותן במחברת ולענות..כל זה לוקח המון זמן כך שלבסוף הוא לא תמיד מסיים את כל השיעורי בית.מגיעים בערב הביתה ומתחיל הערב ה"שמח".לא רוצה לסיים את השיעורים כי אז לא נשאר זמן למשחקים.. כמובן יש עוד חוגים ואז באמת אין זמן לכלום יותר. קראתי הרבה המלצות של יועצים לגבי אחריות הילד בנושא שיעורי הבית וכולם בפה אחד אומרים שהאחריות היא רק של הילד.אני מסכימה גם.כולם אומרים שלשיעורי הבית יש להקציב זמן מוגדר במהלך היום ולא לחרוג ממנו.אין לתת עונשים על אי הכנת שיעורי בית.לתת לו אפשרות להתמודד לבד עם המורה על כך שלא הכין שיעורים. השאלה שלי היא כזאת:נגיד קבענו שעושים שיעורי בית רק בצהרון(לציין שזה צהרון פרטי ומאוד מקפידים על הכנת שיעורי בית) ולא ממשיכים בבית עד השעות המאוחרות. גם אם הוא לא סיים,האם זה אומר שהוא יכול להמשיך בשגרה היומית כרגיל? ז"א לשחק,לטייל,לראות טלויזיה? או עצם זה שלא סיים,עדיין יש הגבלות כלשהן? קצת הלכתי לאיבוד עם כל ההמלצות כי מצד אחד זה לא להעניש ומצד שני זה לתת לו להבין שגם אם לא סיים את השיעורים,הכי גרוע המורה תכעס בב"ס ושזה לא נורא עדיין אשפר לשחק וכו'. אשמח אם תעזרי לי בנושא. מודה מראש, כריסטינה

כריסטינה שלום רב, הינך אמא טובה, שדואגת לבנה, ושמתיעצת במטרה לעזור לו לקחת אחריות על שיעורי הבית שלו. לעיתים באמת מרוב עצות וטיפים נוצר בלבול, אז כדי לעשות קצת סדר, חשוב מאוד שתבדקי מה בנך צריך וממה נובע הקושי שלו. ילדים מביעים את הקושי שלהם בהתנהגות, זאת אומרת, שכפי הנראה קשה לו בדבר מה והוא נמנע מהקושי – אינו מעתיק מהלוח. התיעצי עם המורה ועם הצוות החינוכי, אולי קיים קושי בהעתקה מן הלוח, אולי הקצב כתיבה שלו איטי ואולי הרעש בכיתה מפריע לו להתרכז... דברי עם הילד, וראי מה קשה לו, מה מפריע לו וכיצד ניתן לעזור לו. לכל ילד יש את הצרכים שלו, כך שילד אחד לא צריך עזרה כלל וילד אחר זקוק ליווי ולתיווך. בדקי מה הילד המקסים שלך זקוק ואפשרי לו את המענה בהתאם. בנוסף, חשוב לעודדו על התהליך, על המאמץ ועל הדברים שהוא כן עושה – עידוד זה יתן לו כוח ומוטיבציה להמשך. בכל מקרה את מוזמנת לפנות להדרכת הורים לעזרה מעמיקה יותר. בהצלחה וכל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי