מתי להכניס לגן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/11/2014 | 14:37 | מאת: חו

שלום! ביתי בת שנה ושבע. עדיין לא הולכת לגן, וטופלת אצל סבתא שלה כשאני בעבודה. מפותחת יחסית לגילה, לא חסר לה חברת ילדים. הן הולכות כל יום לגינה ופוגשות עוד ילדים כמוהה והולכות לחוגים. התיכנון היה להכניס אותה לגן בגיל שנתיים. זה יצא באפריל- אחרי החורף. השאלה אם זו תיהיה בעיה עבורה להכנס לגן באמצע שנה. אם לא האופציה זה להשאיר אותה בבית עד גיל שנתיים וחצי (ספטמבר) וזה נראה לי מוגזם כבר. תודה!!

שלום רב, בתך מקבלת כעת את כל מה שהיא צריכה בהתאם לגילה ולהתפתחותה. איני רואה הגזמה או נזק בלהשאיר אותה עוד חצי שנה בבית. לכל בחירה, אם להכניסה באפריל או להמתין עד ספטמבר ,יש את היתרונות ואת החסרונות. יש לזכור שהיא עדיין קטנטנה, ואם לסבתא אין בעייה לשמור עלייה "עוד קצת" לא היתי ממהרת להכניסה לגן כעת. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי