מתי מתחילם להבין

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

25/10/2014 | 21:01 | מאת: חן

היי הבת שלי בת שנה וחצי, באיזה שלב היא מתחילה להבין וצריך להפסיק להסתובב לידה ערומים? נגיד ביציאה ממקלחת וכאלה..

חן שלום רב, התנהלות זו תלוייה מאוד בערכים ובאווירה המשפחתית. זאת אומרת, בית שבו יש פתיחות וגבולות הגוף יותר גמישים לעומת בית שבו הערכים הם צניעות. בתך עדיין מאוד צעירה, וכל עוד שלא עושים עניין מערום, זו תהיה תפיסתה. יחד עם זאת, חשוב בגיל יותר בוגר, כשהסקרנות הגופונית מתעוררת, ושמים לב להבדלים בין המינים (סביב 3-2) לשמור על גבולות, וללמדה בעתיד על גבולות הגוף, מה מותר ומה אסור וכיצד לשמור על מרחב זה – על גופה ועל זולתה. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי