עזרה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

20/09/2014 | 20:35 | מאת: ליטל

שלום,יש לי 3 ילדים בני שנתיים שלוש וחמש..לציין 2 בנות 1 בן..אשמח לייעוץ כלשהו איך אוכל להיות סבלנית כלפהם,כי תאמת אני כבר אובדת אצות..ממש קשה לי איתם.הילדה שלי בת ה5 היא עקשנית ברמות שממש אפשר להגיד שהיא אגוז קשה לפיצוח..הילדה בת ה3 בכלל לא מקשיבה למה שאומרים לה רק עם ממש אני נוזפת בה..והקטן..עושה מה שהוא רואה אחרי האחיות שלו..כמה שאני מנסה ומנסה לא מצליח כלום..תמיד הם רבים ביחד ומרביצים אחד לשנייה..אני אומרת להם שזה אסור וזה לא יפה אתם אחים צריכים לשחק ביחד ולהיות נחמדים אחד עם השנייה.אבל כלום לא עוזר..אשמח להכוונה כלשהי שאולי תפתור לי תבאלגן..תודה רבה!!

ליטל שלום רב, באמת לא קל עם חבורה כזו של קטנטנים. העומס הינו רב ואוביקטיבי. מה שניתן לעשות הוא להעזר, כלומר לגייס את כל מי שאפשר, למשל: הורים, קרובי משפחה, חברות או אם יש אפשרות ביבייסיטר. העזרה יכולה להיות בשעות המשמעותיות של אחרי הצהריים ובשעות הערב. גם חצי שעה או שעה יכולים לתת לך קצת אורך רוח בהתארגנות עימם. בנוסף עודדי אותם על הדברים הנחמדים והטובים שהם עושים, השתדלי לצחוק ולראות גם את הכייף של החבורה המתוקה הזו, מעבר לקושי הרב שבטיפול בהם. ולסיום, ממליצה לך לפנות להדרכת הורים פרטנית, שבה תוכלי לקבל מגוון רחב של דרכים כיצד להתמודד עם הילדים ולהנות מהם. שנה טוב ומתוקה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי