הכנת שיעורי בית

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

10/09/2014 | 18:33 | מאת: קרן

הבת שלי התחילה כיתה א', ואנו מתקשים מאוד בנושא שיעורי הבית. היא פשוט לא רוצה להכין אותם. תמיד יש לה תירוצים למה אי אפשר- פעם כואבת לה היד, פעם היא עייפה, פעם כואב לה הראש, היא רעבה (למרות שבדיוק אכלה..) ועוד, אפילו שאני מנסה לעזור לה ולעודד אותה, זה לא עוזר. זה נמשך שעות עד שהיא מסיימת. כשהיא חוזרת מביהס היא אוכלת ונחה ורק אז עושה שיעורים. אני מסבירה לה את השיעורים ונמצאת באיזור למקרה שהיא זקוקה לעזרה. אני אומרת לה שעד שהיא לא תסיים היא לא תוכל לראות טלוויזיה, אבל זה לא עוזר (אפילו שאני עומדת מאחורי זה). קראתי קצת מאמרים על הנושא והכל יפה בתאוריה, אבל זה פשוט לא עובד. למשל, אומרים לא לאיים ולא להעניש- אבל איך אני יכולה לתת לה לראות טלוויזיה אם היא לא עשתה שיעורים? זה לא עונש, זו תוצאה- אם לא מסיימים את השיעורים, אין זמן לדברים אחרים.. מה אני אמורה לעשות ת'כלס?

קרן שלום רב, הקניית הרגלי למידה טובים הינם חשובים מאוד בעבור בתך, שנמצאת רק בתחילת דרכה הלימודית. ילדים מסתגלים בדרכים שונות למעבר וללמידה של הרגלים חדשים, והרי עד כה לא היו שיעורי בית – באים הביתה ועושים "מה שבא". נראה שאת פועלת נכון : יש סדר יום ברור ומובן, את נמצאת שם בעבורה, מעודדת ומיצרת תוצאות טבעיות לאי הכנת שעורים (זו אחריות שלך להכין שיעורים, בצער רב לא תוכלי לראות טלויזיה כי לא יהיה זמן לכך). הדבר היחיד שיקל אלייך הוא ההבנה שיקח לה עוד קצת זמן להפנים את העניין. אל תהי מאוכזבת מכך שאינה מכינה שיעורים בשמחה רבה. "לא בא לה ?" – מותר להרגיש כך, אך זה אינו מונע את העשייה – אני מבינה שקשה לך או לא בא לך, אך ישן מטלות שחייבים לעשות גם כשלא בא. בהצלחה ושנה טובה , שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי