בוכה על הריצפה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/07/2014 | 21:10 | מאת: חן

היי הבת שלי בת שנה ושלושה חודשים. ביומיים האחרונית התחילה תופעה של לשכב על הריצפה ולבכות כשמשהו לא מצא חן בעיניה, היא לא עושה את זה בבית, בעיקר בחוץ, איך הכי נכון להגיב לדבר כזה. עד עכשיו פשוט התעלמתי ממנה כשעשתה זאת. אולי כדאי להגיב בכעס? תודה!

חן שלום רב, בתך החמודה מציגה בפנייך את אי שביעות רצונה, כאשר מציבים פנייה גבול. אם את יכולה להתעלם מהתנהגות זו עשי כך, אך אם את נמצאת במקום שבו התנהגות זו אינה מתאימה, הרימי אותה לידיים או לעגלה ומשכי את תשומת ליבה לדבר אחר, למשל: משחק או דבר מה שיש בסביבה. בתך תבין במהרה שהתנהגות זו אינה משתלמת - היא אינה מקבלת תשומת לב מיותרת ואינה מקבלת את דרישותייה. מותר לה לכעוס, להיות מתוסכלת ולא להיות מרוצה כל הזמן. תפקידך להכיל את הכעס ולעזור לה לצאת משם למקום נחמד יותר. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי