דמויות סמכות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/04/2011 | 23:20 | מאת: מריה

שירלי ערב טוב יש לי בן נפלא בן שנה ו-8. בד"כ הוא משתף פעולה, הוא מאוד ידידותי ועדין מבחינה רגשית. לאחרונה שמתי לב כשאבא שלו נמצא בסביבה הוא לא מקשיב לי ולעיתים אפילו לא מתייחס לדבריי. זה לא קורה כל הזמן, אבל קורה.כשאנחנו לבד אז הכל מצוין. האם לבעלי כדאי להפגין איזשהי התנהגות מסוימת כדי להעביר מסר לקטן? או שלהפך אני זו שצריכה לפעול יותר בקשיחות? נא המלצתך

מריה שלום רב, שימי לב להתנהגותכם, כאשר אתם יחד – אבא, אמא וילד. כפי הנראה אחד מכם בהתנהגותו או הדינמיקה ביניכם גורמת לבנך לא להקשיב לדברייך. נסי להתבונן ולהיות יותר מודעת למסרים הבלתי מילוליים והמילוליים שעוברים לבנך, למשל: האב מחבק או מעסיק אותו, כשאת קוראת לו. את מבקשת משהו אחד והאב עושה דבר אחר ולהיפך. את מסכימה לתת לו דבר מה והאב מתנגד, ומתפתח ויכוח בינייכם ועוד. אם כך הדבר, די בשינוי קטן שלכם, כדי לשנות את התנהגותו של בנך הפעוט והנפלא. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי