איך מלמדים ילד להיות נחמד עם אחיו הקטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

19/06/2014 | 11:08 | מאת: רינה

היי יש לי שני ילדים הגדול בן חמש והקטן בן שנה הגדול מקנא מהקטן והוא לא סובל שהוא נוגע בצעצועים שלו או בכלל בדברים שלו מה עושים כשהגדול משחק והקטן נוגע לו בדברים ומקלקל לו ואיך ללמד את הגדול להיות חם ועדין עם אחיו הקטן מה שקורה שהגדול מתעצבן צועק עליו לוקח ממנו את הצעצוע בעצבים ואנחנו כמובן מצפים שהגדול יהיה עדין איתו ושיתן לו לשחק לא יודעת אם אנחנו מתנהגים נכון אבל רציתי שיטה שתלמד את הגדול לאהוב את אחיו ולהיות חם איתו והאם באמת הגדול צריך לוותר לקטן בגלל שהוא תינוק ? ועוד שאלה איך מתנהגים כשהבן שלי הגדול רואה משהו צעצוע כלשהו אצל חברים או קרובים ורוצה כמוהו ואם לא נותנים לו בוכה לנו איך ללמדו להסתפק במה שיש לו ולא להסתכל על צעצועים של אחרים ואם הוא מבקש לשחק בצעצועים שלהם בצורה יפה והם לא רוצים כיצד לחזק אותו כי הוא בוכה מזה למרות שהוא עצמו גם לא אוהב להתחלק הרבה פעמים

רינה שלום רב, בנך הבכור כנראה מרגיש שיש לו צורך להלחם על מקומו ומעמדו בבית. כארבע שנים הוא היה הילד היחיד בבית, והנה הגיע "כוכב" נוסף, טרי ורענן, שעימו הוא צריך לחלוק את הוריו, את ביתו ואת צעצועיו. על-מנת למנוע חיכוכים מיותרים, קבעו מה הם הצעצועים המשותפים לשניהם, ומה הם הצעצועים רק שלו, שיוכל לבחור האם הוא משתף את אחיו הצעיר או לא, למשל: צעצועים של "גדולים" שאינם מתאימים לאחים קטנים בני שנה. אל תצפו ממנו להיות הגדול – הוא עדין קטן, וככול שתדחקו בו, כך הוא ילחם על זכותו להיות קטן לגבי הצעצועים של החברים – בנכם לומד שיעור חשוב לחיים, שבו הוא ילמד שלא כל דבר שהוא יחפוץ, הוא יקבלו...מותר לכעוס ולהתעצבן כשאומרים לו לא. סמכו על השיקול שלכם כהורים. הילד יבין שיש פה גבול, שהוריו הציבו לו. כל טוב, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי