עזרה במציאת נושא להנחיית קבומה

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

06/04/2011 | 09:38 | מאת: שרון

שלום שמי שרון במסגרת לימודיי לתואר שני ביעעוץ חינוכי אני צריכה להעביר סדנה בכל נושא שהוא לקבוצה , במסגרת שיעור בהנחיית קבוצות,אשמח לקבל רעיונות תודה רבה

שרון שלום, ישנן שלוש פעילויות ליצירת אחדות קבוצתית והתבוננות על קשרים בתוך הקבוצה, שחביבות עלי במיוחד: 1. יצירת זר קבוצתי - מפזרים על הרצפה פרחים מסוגים, מצורת ומגדלים שונים ומשונים. כל אחד מחברי הקבוצה בוחר פרח אחד, ומציג מדוע בחר פרח זה. (כיצד הוא מתחבר לפרח ?) בשלב השני, מניחים אגרטל עם ספוג מיוחד לסידור פרחים וכל אחד בתורו מניח את פרחו באגרטל. בתום הסידור הקבוצתי. מדברים על הסידור - מה אוהבים ומה לא ? האם משהו רוצה לשנות דבר מה, מה מרגישים וכו' 2. דואר העידוד (בתנאי שהקבוצה הלימודית אינה גדולה) - מכינים בריסטול עם מעטפות שניתנות להסרה.על כל מעטפה יש לרשום שם אחד של משתתף בסדנא.כל אחד מחברי הקבוצה מקבל פתקיות כמספר האנשים, ורושם משהו טוב, עידוד או תובנה לזולתו. לאחר מכן יש להכניס את הפתק הרשום למעטפה לפי השם. בסוף הפעילות כל אדם מקבל מעטפה מלאה בפתקים עם דברים טובים או עם מסרים חיוביים. נותנים כמה דקות זמן לעיין בפתקים, ואז משתפים בגילויים, בהתרגשויות, בהפתעות, בתחושות ועוד. 3.פאזל או ציור קבוצתי- הרעיון דומה לזר הפרחים. לוקחים בריסטול וחותכים אותו כמו פאזל. כל קבוצה של שנים עד ארבעה אנשים מקבלים חלק אחד בפאזל ומחליטים יחד מה לצייר בחלק שלהם לאחר שכולם סיימו, מצרפים לתמונה אחת ובודקים מה יצא. חשוב מאוד לברר עם האנשים על התהליך שעברו, על גילויים חדשים ועל דברים (כל דבר) שהם לוקחים מן ההתנסות הזו. מקווה שעזרתי ובהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי