ילדה בת שנה ו4 שובבה מאוד

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

17/05/2014 | 07:47 | מאת: רן

בתי בת שנה ו4 . ילדה מאוד פקחית , חכמה ומבינה הכל, היא עדיין לא מדברת באופן שוטף אבל יודעת מספר רב של מילים. אני משתדלים לתת לה המון תשומת לב ויש לה גם הרבה צעצועים. הבעיה שהיא מאוד שובבה ולא מסוגלת לשבת ולהעסיק את עצמה דקה אחת , כל הזמן עושה דברים שהיא יודעת שאסור לעשות כמו לטפס על שולחנות בבית לעשות באלגו וכו . כאשר היא עושה מעשה רע אני מרימים את הכל ואומרים לה "נו נו נו ו"אסור אבל היא צוחקת עלינו וממשיכה עם מעשי השובבות. אנו מאוד עייפים וחסרי אונים בטיפול בה ולכן רציתי לדעת מה אנחנו אמורים לעשות? איך אפשר להעסיק ילדה כזאת? , באיזו גרך ניתן להתמוד עם מעשי השובבות ואי השקט ? איך ניתן להעניש בגיל הזה ולגרום לכך שמעשים אלו לא יחזרו? תודה מראש

רן שלום רב, התנהגותה של בתך הינה שכיחה ונורמטיבית לחלוטין. פעוטות בגילה אינם מעסיקים את עצמם יותר מכמה דקות . הדרך אינה בלתת לה תשומת לב מרובה, אלה ללמדה לשחק עם עצמה לאורך זמן מה. לעיתים ריבוי של גירויים (למשל: צעצועים או פעילויות מרובות), גורם לחוסר שקט אצל ילדים. השתדלו לתת לה משחק אחד בלבד, והראו לה כיצד ניתן לשחק עימו שוב ושוב. הדגישו זאת במעשים (שחקו אתם במשחק בהנאה), ובמילים (איזה כייף לי לשחק במשחק, וואו הינה מצאתי רעיון חדש וכו'). בנוסף, עודדו אותה על התנהגות טובה במילים כמו: איזה כייף לנו לראות אותך משחקת, איזו ילדה נפלאה יש לנו, את משחקת ברצינות בצעצוע ועוד. ניתן גם לעודדה במחיאות כפיים – איזה יופי !! השתדלו להמנע לחלוטין מאמירות לא נעימות כגון: את לא יודעת לשחק יפה, תמיד משעמם לך, איזה ילדה מעצבנת וכו'. אלו אינם תורמים למטרה החינוכית. לגבי הגבולות – מילים במקרה זה פחות עוזרות ממעשים, על-כן כשהיא עושה דבר מה שעובר את הגבול במשפחתכם, גשו ומנעו ממנה לעשות זאת יחד עם משפט כמו: אסור לטפס על השולחן. עשו זאת שוב ושוב בעקביות ובחד משמעיות. אמנם מעייף, אך עושה את העבודה. אל תתיחסו לצחוק ולשובבות – זכרו שהיא קטנטונת, שמגלה את עצמאותה לראשונה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי