תינוק בן 10 חודשים בוכה המון

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

16/05/2014 | 17:04 | מאת: עמי

שירלי שלום, יש לי בן חמוד מאוד בן 10 חודשים ואני עומד בצומת שאני מצליח להחליט לאן לפנות. הבן שלי רוצה קבוע על הידיים שלנו לא מעניין אותו שום דבר רק הרצון להיות על הידיים, משחקים כלום. בטח שמתוך זה נובע שהוא לא מסוגל להיות לבד ברגע שהוא מנתק איתנו קשר עין הוא מתחיל מיד לבכות ולרוב גם שהוא בקשר עין הוא בוכה, זה מגיע לבכי של שעה וחצי + עם הפסקות. הילד נמצא במשפחתון רוב היום וביקשנו מהם שלא ירימו אותו כי אנו מפחדים שזה יפגע לו בבטחון העצמי החוסר יכולת לשחק לבד ולהיות לבד ללא "תמיכה" מאיתנו.. אשמח לעזרתך, תודה רבה!

עמי שלום רב, פעוטות רכים בגילו של בנך נמצאים בשלב התפתחותי, שבו הם בונים את מערך הביטחון שלהם בעולם. כל ילד מתפתח בצורה שונה בהתאם למזג הרוח שלו ולאישיותו, בצד מסרים שהוא מקבל מהסביבה, שתומכת או שמערערת את בטחונו. נראה שבנך זקוק עדיין למוגנות שלכם ושל צוות המשפחתון, ולכן רוצה "על הידיים". מכיוון שכך רצוי לא לעשות שום דבר קיצוני, ולקחת בחשבון את גילו הצעיר. זאת אומרת, שיש לשבת עימו ולשחק, ויש לעודדו רבות במחיאות כפיים או במילים, כאשר הוא משחק לבד לכמה רגעים. בנוסף, התייעצו עם צוות המשפתחון ושמעו מהם כיצד הוא מתפקד בגן. האם יש דבר מה שהן עושות שיכול לסייע לכם גם בבית. בניית מערכת של מוגנות וביטחון לילד בצד העידוד יעשו את העבודה. דבר אחרון ולא פחות חשוב, כדאי להתייעץ על כך גם עם רופא הילדים ולשלול בעיה בריאותית או התפתחותית כלשהי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי