בת 4

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

04/05/2014 | 17:24 | מאת: מירב

שלום,יש ילדה שהולכת השנה לגן חובה..היא ילדה מאוד פיקחית וחכמה לגילה. היא יודעת הכל (מספרים אותיות צורות צבעים גם בעברית ובאנגלית ובערבית).אבל כבר שתקופה היא מסרבת לשתף פעולה כדיי להמשייך ללמד אותה עוד דברים.חדשים ומעניינים..ועם אני מלמדת אותה היא עושה את עצמה שהיא לא יודעת ולא מכירה תחומר. אני מרגישה שהיא עובדת עליי..איך אני אמורה להחזיר אותה לעניינים??.ולדעת באמת שהיא יודעת ולא עובדת עליי שהיא לא יודעת???אשמח לעזרה חשוב לי שהיא תמשיך להיות מרוכזת ..תודה

מרב שלום רב, כמו שציינת בתך הינה ילדה פקחית. ילדים בגילה לעיתים "מתנהגים" את מה שהם מרגישים, ולכן יש לבדוק האם היא מרגישה לחץ סביב הנושא הלימודי. קחי בחשבון שלחץ מיותר אינו משרת את המטרה. רצוי שבתך החמודה תאהב ללמוד מתוך רצון וכייף ולא מתוך הכרח ולחץ. זכרי, שהיא עדיין צעירה, וכבר יודעת כל כך הרבה ב"כל" השפות. בנוסף, ניתן להתייעץ עם הגננת ולברר האם יש דבר מה שמציק או מפריע לה. אם הכל תקין בגן היתי ממליצה להוריד מהלחץ של הלמידה. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי