מנהל סמכותי

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

30/03/2014 | 16:30 | מאת: יעל

שלום שירלי, אני יועצת חינוכית חדשה בתיכון קטן שנותן הרבה מקום לתלמידים והרבה עזרה. מנהל ביה"ס הוא אדם סמכותי מאוד, יכול להחזיק ביה"ס שלם לבד נותן מעט סמכותיות למורים בצוות אך מאידך דורש מהם עבודה ומעורבות רבה עם התלמידים. הרבה פעמים אני רואה שהוא עובד לא על פי חוזרי מנכל ורב הזמן עובד ע"פ שיקול דעתו בלבד ללא שיתוף איתי או עם איש צוות אחר. שאני מנסה להעיר בעדינות שזה לא ע"פ חוזר מנכל או שיש לי דעה שונה שכדאי לשמוע גם צד אחר הוא משתיק אותי באומרו הוא המנהל הוא מחליט והוא לוקח אחריות על הכל. מצד אחד אין לי קביעות ואף לו רשיון ייעוץ קבוע בשביל לנסות להיות יותר אסרטיבית אך מצד אחר אני מרגישה שנעשים הרבה טעויות על חשבון התלמידים וצוות המורים. מה מציעה לי לעשות?

יעל יקרה, ברוכה הבאה למערכת החינוך ! השנה הראשונה ביעוץ הינה שנה לא קלה כלל, מכיוון שתפקיד היועצת פרוש על תחומם רבים בתוך המערכת. תני לעצמך את הזמן להסתגל ולהקלט. לגבי המנהל, חשוב שתבני עימו מערכת יחסים טובה של אמון, שבה הוא ילמד לסמוך עלייך. דבר זה לא יתרחש בין לילה ועלייך להיות סבלנית, ולדעת ללמוד "לבלוע את הצפרדע" לעיתים. מה שכתבתי עד כה, נכון לגבי תכנים שבהם את מוכנה לוותר. לעומת זאת, אם המנהל עובר את הגבול או את מערך הערכים שלך, יש מקום לשיחה ולהבהרה - בשיחה טובה יש לשים דגש על "האיך" שהדברים נאמרים. למרות כל זאת, עדיין קיים לך נפח גדול ומשמעותי של "יועצת ביה"ס", שבו את יכולה לבנות לעצמך ב"חלקת האלוהים שלך" את האני מאמין שלך בתפקיד ובחשיבות היועצת מול התלמידים, המורים, ההורים והמנהל. במקום זה יש לך יותר גמישות ומקום משלך. עם הזמן תשכילי לנהל את תפקידך ממקום שבו יש נפח ל"אני מאמין שלך" ונפח לגמישות מול המערכת והמנהל. שולחת לך חיבוק גדול, כוחות רבים והרבה הצלחה !! חג שמח, שירלי

18/05/2014 | 15:19 | מאת: יוליה

שלום יעל. אני עומדת להתחיל לימודי תואר שני ביעוץ חינוכי. אשמח במידה ותוכלי לשתף אותי בחוויות שלך מהתפקיד, איפה למדת והאם את מרוצה? תודה רבה לך

21/05/2014 | 21:01 | מאת: יעל

היי יוליה, למדתי תואר שני באוניברסיטת חיפה ונהנתי מאוד. גם העבודה מאוד מספקת ומאתגרת, אך כיון שאני שייכת למגזר הדתי-חרדי, אין תקציבים מספקים בבתי ספר וכמובן שזה פוגע ישירות בתפקיד היועצת שאין מספיק שעות על מנת להשלים משרה בייעוץ עלי לעבוד במספר בתי ספר.זה קשה מאוד. וגם המשרה והתנאים נפגעו לי(לפני כן הייתי מורה). איני יודעתאיך זה במגזר הממלכתי ולאיזה מגזר את שייכת, ממליצה לך לבדוק את התנאים שלך לפני שמתחילה ללמוד ולראות האם זה משתלם לך כלכלית

מנהל פורום ייעוץ חינוכי