הבת שלי לא אוהבת מסיבות

דיון מתוך פורום  ייעוץ חינוכי

13/03/2014 | 10:11 | מאת: רונאל

הבת שלי בת 6 ,ילדה חכמה וחברותית מאוד.אוהבת ללכת לגן ויש לה הרבה חברים וחברות .הבעיה היא שהיא אינה אוהבת ללכת למסיבות כאלה שמושמעת מוזיקה בעוצמה גבוהה ,למשל בחתונות כשמתחילה מוזיקה חזקה אנחנו יוצאים איתה החוצה,וחוזרים כשמנמיכים את המוזיקה,במסיבות ימי הולדת כנ"ל.אז אנחנו מראש לא הולכים לימי הולדת.(כי אין היום יום הולדת ללא מפעיל/ה שבא עם רמקולים ומגברים ענקיים) השבוע התחננה שהיא אינה רוצה ללכת למסיבת פורים כי יגיע ליצן עם רמקולים(הוא היה בגן גם שנה שעברה) היא מסבירה שהמוזיקה גורמת לה לדפיקות לב ומפחידה אותה. האם להיכנע לה ולא לקחת אותה לגן באותו היום? האם את ממליצה לטפל בנושא? בברכה ותודה רונאל

שלום רב, בהחלט יש צורך להתיחס לבקשותיה של בתך ברצינות רבה, ולא להכריחה לעשות דברים שאינם נעימים לה. יש לבדוק, האם קיימת בעייה רפואית כלשהי. כדאי לפנות לרופא משפחה ולהתייעץ עימו על כך. אולי כדאי לערוך לה בדיקות שמיעה, ובירור סביב רגישות שמיעתית. בנוסף, ישנם ילדים בעלי רגישות חושית, שיכולה לבוא לביטוי ברגישות לרעש. הרופא ידע לאן להפנות אתכם, למשל להתפתחות הילד או לבדיקות שמיעה. אם העניין אינו נפתר בבדיקות הגופניות, יש להתיעץ עם פסיכולוג ילדים לגבי ההיבטים רגשיים. בכל מקרה יש לאפשר לה מקום של ביטחון ושל מוגנות, ולהעביר לה מסר, שאתם פה בעבורה לעזור ולסייע בקושי. בהצלחה, שירלי

מנהל פורום ייעוץ חינוכי